Tentoonstelling
Is There Any World to Come?
Caetano (BR, 1980)
Van 
zondag 29 januari 2017
t/m 
zondag 2 april 2017
28 januari tot 2 april 2017
Locatie: 
MAMA's Showroom
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
MAMA presenteert de eerste solotentoonstelling van Caetano in Nederland: “Is There Any World to Come?” Terwijl wetenschappers het einde van de planeet voorspellen, viert Beyoncé zwart feminisme in prime time. Staat ons daadwerkelijk de Apocalyps te wachten, of ervaren we de laatste stuiptrekking van de patriarchale wereld zoals wij die kennen? Caetano lokt dit gevoel van vernietiging uit in een ruimtevullende video- en geluidsinstallatie, die hij speciaal voor MAMA heeft gemaakt.
Caetano ontwerpt situationele installaties die, ondersteund door licht, geluid en performance, reflecteren op actuele politieke en technologische kwesties. Voor zijn project bij MAMA verkent Caetano het afbrokkelen van bestaande systemen als vruchtbare grond voor gemarginaliseerde groepen om uit op te rijzen. We hebben allemaal andere achtergronden, huidskleur en privileges. Het mondiale consumentisme verleidt ons dit onderscheid te doen vergeten, waarmee we verwaarlozen dat niet iedereen toegang heeft tot dezelfde voordelen, geldmiddelen en geografische gebieden. Wanneer we ons dat realiseren, moeten we ons het volgende afvragen: kunnen we begrijpen wat we zelf niet hebben ervaren?

In MAMA toont Caetano de dystopie van een globale maatschappij die op weg is om in te storten. Barricades in de ruimte forceren de bezoeker langs paden die leiden naar bluetoothspeakers in een geheimzinnig gesprek, een spiegel schuddend door dub- en reggaebastonen of een lichaam dansend in een ontmanteld lcd-scherm.

Programma In Real Life

Afterparty met performances
28 januari, 01.00-06.00 bij WORM

Get Your Shit Together (by MAMA’s ANTS, formerly the Rookies)
24-26 March
Publieke toiletten rondom MAMA's showroom. click here for more information.

Het volledige programma van In Real Life wordt 20 januari aangekondigd op www.showroommama.nl.

 
Downloads