Tentoonstelling, 23 april t/m 19 juni 2016, openingstijden: woe - zon 16:00-21:00 uur
vertoningen: 16:30 en 19:30 uur, Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31
Geweest
Tentoonstelling, Opening 22 januari 2016, 19:00-22:00 uur
Rotterdam 1995: de zeeën stijgen. Een teruggetrokken ingenieur is naar de stad gekomen met de belofte een nieuw systeem van dijken en dammen te ontwikkelen, gebruikmakend van een computer die de kracht van dromen aanwend. Hij selecteert een tweeling voor zijn onderzoek - gabbers, uit de lokale hardcore scene. Maar wanneer ze dieper worden meegezogen in een digitale droomwereld, beseffen ze dat het de uitvinder helemaal niet voor ogen staat Rotterdam te beschermen.
Geweest
Evenement, 5 maart 2016, 20:00-01:00 uur
In één nacht ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat kan tijdens de Museumnacht010 op 5 maart 2016. Mis deze unieke kans om nachtelijk in Rotterdamse musea en galeries rond te dwalen niet en reserveer het alvast in je agenda. Dertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen hun deuren.
Geweest
Presentatie, Opening 24 december, 16:00 uur
De winterse dagen zijn aangebroken. Koukleumend trekken we onze kragen op, zomersjaaltjes worden ingeruild voor winterse wollen breiwerken en iedereen is al een keer verregend en rillend van de fiets gewaaid. Nog maar een maand en dan is het kerstmis. En dat willen we op gepaste wijze met je vieren.
Geweest
Tentoonstelling, 14 november - 23 december 2015
Met trots presenteert MAMA de eerste solotentoonstelling van Mike Moonen. Voor deze tentoonstelling creëert hij een geheel eigen biotoop. Welkom op Planet Quirk.
Geweest
Tentoonstelling, 12 september - 25 oktober 2015
In september 2015 transformeert Showroom MAMA voor twee maanden in de comedy club 'Laff Box'. Een club voor beeldend- en performancekunstenaars, die in hun werk de grenzen tussen hedendaagse kunst en comedy opzoeken. Met Laff Box onderzoekt MAMA de comedyclub als omgeving voor performance en humor als expressiemiddel en cultureel product.
Geweest
Presentatie, 12 juli - 23 augustus 2015
Met trots presenteert MAMA Challenge Accepted!, de projectpresentatie van Animated Youngsters. De Animated Youngsters zijn het Rookies Junior collectief dat is ontstaan uit het gelijknamige talentontwikkelingstraject. Challenge Accepted! is het resultaat van het traject waarbij deze groep jongeren onder leiding van MAMA zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot de jongste generatie gamekenners.
Geweest
Tentoonstelling, 16 mei - 28 juni 2015
Showroom MAMA opent 15 mei de eerste solotentoonstelling in Nederland van Amalia Ulman (1989 AR) . Onder de titel "International House of Cozy" toont zij onder andere een speciaal voor MAMA geproduceerde film waarin ze haar onderzoek naar de grenzen van authenticiteit en consumentisme tot in het extreme heeft doorgevoerd. De titel verwijst dan ook naar een gefabriceerd gevoel van gezelligheid en 'thuis' dat op lifestyle blogs en websites zoals Airbnb of Pinterest wordt gemarket.
Geweest
Tentoonstelling, 7 maart - 26 april 2015
Met trots presenteert MAMA Infinite Monkey Theorem, de eerste solotentoonstelling van Riley Harmon (1987, VS). MAMA toont de twee nieuwste video-installaties van Harmon, momenteel in residentie aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. De tentoonstelling opent op vrijdag 6 maart, en is tot en met 26 april te zien.
Tentoonstelling, 25 mei 2016 - 19 juni 2016, Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31
Geweest
Evenement, 18 en 19 mei 2016
In het kader van Futurosity, een jaar durend project van Kunstblock in samenwerking met kunstenaar en schrijver Douglas Coupland, zal de tweedaagse Futurosity Summit onze relatie tot het begrip toekomst op scherp zetten. Dit is het programma georganiseerd door MAMA.
Geweest
Evenement, 18 en 19 mei 2016
Welke krachten zetten het heden in beweging richting de toekomst? Welke hindernissen komen we tegen wanneer we een beeld proberen te vormen van de toekomst? Of is 'de toekomst' een achterhaald begrip dat nodig aan herziening toe is?
Geweest
Evenement, 2 april 2016, 17:00-19:00 uur
Na 10 weken keihard animeren, onderzoek en opnames in Rotterdam en Athens (VS), gaat dan eindelijk de eerste aflevering van CULTURESPORT op 2 april 2016 in première.
Geweest
Presentatie, opening vrijdag 1 april 2016, 17:00-19:00 uur
In het 1ste weekend van april zijn in het auditorium van TENT Rotterdam de film- en fotoresultaten te zien van het project Frame The Artist van studenten van de afdeling Audiovisueel en Fotografie van het Grafisch Lyceum Rotterdam.
Geweest
Evenement, Zondag 22 november, 15:00-19:00 uur
Zondag 22 november zal Planet Quirk in het teken staan van de serie zines die Mike Moonen in samenwerking met verschillende kunstenaars maakte.
Geweest
Boekpresentatie, donderdag 19 november, 16:30 uur
Met grote trots presenteert MAMA de publicatie 'Een wijze van leren. Groot worden in culturele instituten'. Sinds haar oprichting in 1997 heeft MAMA een voortrekkersrol genomen op het gebied van talentontwikkeling in de beeldende kunst. Een rol die in de eerste plaats op organische wijze ontstond.
Geweest
Project, 5 november - 8 november 2015
MAMA presenteert met trots een soloproject van Susan Kooi op The Others Fair: staygold!
Susan Kooi is een opmerkelijke jonge kunstenaar, met een dynamische en uiteenlopende praktijk. Haar werk is discipline overstijgend en bestaat uit onder andere geluid, muziek, video, beeldhouwkunst en mode. Susan is de helft van performance duo echo+seashell en maakt ook deel uit van kunstenaarscollectief Samet Yilmaz (voorheen bekend als kunstenaarsinitiatief Beyoncé). Voor The Others heeft Susan Lutra Lutra Lutra, the Renaissance of the Italian Otter ontwikkeld, in reactie op de omgeving van Turijn.
Geweest
Evenement, zaterdag 17 oktober 2015, 20:00-23:00 uur, inloop vanaf 20:30
Een verrukkelijke avond genaamd Doored, vol met komische performances live gestreamd vanuit Toronto, gepresenteerd door Life of a Craphead.
Geweest
Evenement, 10 oktober 2015, 20:00-23:00 uur
'Mixer' is een bijzonder performance event in Laff Box, de pop-up comedy club die tot 25 oktober in Showroom MAMA gehuisvest is.

Op 10 oktober vinden er vier performances plaats van internationale kunstenaars wiens werk de relatie tussen humor en kunst onderzoekt: David Bernstein, Casey Jane Ellison, Philip Ewe en Kasia Fudakowski.
Geweest
Performance, 31 mei 2015, 19:00-20:00
Open repetities vanaf 16:00
Showroom MAMA presenteert met trots een unieke performance van de Dogs Of $hame [DO$]: "Playing With A Big Organ", in samenwerking met de Laurenskerk en het label All Together Now. Het hart van deze grootse happening wordt gevormd door een gelegenheidskoor en het grootste kerkorgel van Nederland.
Geweest
Evenement, 22 en 23 mei 2015, 10:00-18:00
Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium over een van de belangrijkste terreinen van de hedendaagse beeldcultuur: het Internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici spreken met elkaar en het publiek, in een divers programma van panelgesprekken, dialogen, lezingen en workshops. De impact van Internet en sociale media op de algemene beeldcultuur is groot. Binnen de hedendaagse beeldende kunst onderscheidt zich een jonge generatie, zogenaamde Post Internet kunstenaars, die zich nadrukkelijk op sociale media en in tentoonstellingsruimten manifesteert.
Nu verkrijgbaar
Publicatie
Volg ons
Nieuwsbrief
Agenda
Twitter
Links